Anunturi importante Admitere 2024

 

VEZI REZULTATE

 Comunicat de presă | „Sacrul în artă” – o nouă expoziție online a Facultății de Arte

 

Studenții și profesorii Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și Educația vizuală prin studiul peisajului și figurii, vă invită la un vernisaj online al unei noi expoziții: „Sacrul în artă - interferențe clasice și contemporane”. Evenimentul va avea loc astăzi, 15 aprilie 2020, ora 19.00, pe canalul Youtube al facultății https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA.

 

Lucrările studenților au fost concepute atât sub îndrumarea cadrelor didactice Sînziana Romanescu, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu și Ilyia Iankov - în cadrul lucrărilor practice de specialitate și a workshop-urilor periodice, cât și individual.

 

Lucrările prezente în expoziție sunt realizate în tehnici multiple: pictură clasică pe sticlă, vitraliu pictat, pictură și tehnică mixtă pe pânză, tehnică mixtă și colaj pe hârtie, desen și prelucrare digitală, fiecare fiind personală tocmai prin diversitatea tehnicilor abordate - în același timp privitorul se va putea bucura de unitate în diversitate, ideea de sacru în artă fiind surprinsă în mod fericit de fiecare expozant.

 

„Ne bucurăm să vă putem oferi, acum, în prag de Sărbători, o expoziție de artă sacră. Acum avem nevoie mai mult decât oricând de lucruri și gânduri frumoase, iar această expoziție le oferă pe amândouă: vă invităm așadar să admirați și partea materială, dar și inspirația și să aveți Sărbători Pascale pline de lumină interioară”, au declarat organizatorii.

 

Organizatori ai evenimentului: Sînziana Romanescu, Ovidiu Felipov, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu.

 

Persoană de contact:

Conf.univ.dr. Alina Cristea

Ofiţer PR Facultatea de Arte

Tel: 0722165460

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.